Hvordan håndterer jeg et bankskifte?

haandtering-af-bankskifte

Et bankskifte kan umiddelbart godt lyde som en uoverskuelig proces. Denne artikel giver dig et kort overblik over, hvordan du kan forberede dig bedst muligt på et bankskifte, samt hvordan processen kort fortalt foregår,

Hvorfor skifte bank?

Banker er forretninger. Derfor har de forskellige banker forskellige tilbud til dig som låntager. Disse tilbud afhænger naturligvis af din økonomi, samt hvordan du ønsker at investere dine penge. Om ikke andet koster banklån, renter og andre finansielle tjenester altså ikke det samme på tværs af alle banker i Danmark. Forskellen kan faktisk godt være rigtig stor, og der kan derfor være en del penge at hente for dig som bankkunde, hvis du finder en bank, som kan give dig nogle bedre tilbud på nogle af de nævnte områder. For at opsummere kan du altså potentielt spare penge ved at skifte bank.

Hvordan forbereder du dig på et bankskifte?

Det bedste du kan gøre for at forberede dig på et bankskifte er, at undersøge din nuværende banks konkurrenter. Du skal starte med at afklare, hvordan du ønsker at bruge dine penge fremover. Det vil sige, at du skal have styr på dine økonomiske behov. Når du har fastlagt dig på dine behov, kan du sammenligne de muligheder, som de forskellige konkurrenter kan tilbyde dig. Her skal du igen være opmærksom på, at banker er forretninger, så du kan godt tillade dig at handle med dem. Du skal altså ikke være bange for at forsøge at ændre på de priser, som de tilbyder dig. Det kan nogle gange godt lade sig gøre, hvis du har argumenterne i orden. Derudover skal du også sørge for at vise din nye bank, at du har styr på din økonomi. Når du tager til møde med en ny bank, skal du altså have styr på dit budget og dine fremtidsplaner. Her skal du bevise overfor dem, at du er en god kunde. Derfor skal du også på forhånd sørge for at have styr på din dokumentation, såsom lønsedler, årsopgørelser osv. På den måde er der større chancer for, at de vil hjælpe dig med at få finansieret dine fremtidige drømme.

Hvordan foregår selve bankskiftet?

Selve bankskiftet er meget simpelt for dig som kunde. Du starter med at tage kontakt til den bank, som du ønsker at være kunde i. Derefter tager din nye bank sig af det resterende af processen. Din nye bank kan hjælpe dig med at flytte dine eksisterende faste betalinger, med at give din arbejdsgiver besked om skiftet, så din løn bliver overført uden problemer, og de kan hjælpe dig med at optage nye lån, hvis du har behov for det. Grunden til at din nye bank vil hjælpe dig med så mange ting er, at banker er interesserede i at have så mange kunder som muligt. Dette er også en af årsagerne til, at du kan tillade dig at stille krav til en ny bank. De vil muligvis gerne give efter for dine krav, hvis de er interesserede nok i at vinde dig over som ny kunde. Afslutningsvis er et bankskifte altså ikke så indviklet en proces, som det umiddelbart lyder. I forhold til det praktiske skifte vil der som regel være hjælp at hente hos den nye bank. Hvis du skifter bank grundet utilstrækkelige lånemuligheder i din nuværende bank, kan du også undersøge dine muligheder for at optage lån på Låneberegneren.dk. Her får du hurtigt et overblik over, hvad der kan lade sig gøre.